Gildekoning Bert van de Wetering

Reacties uitgeschakeld voor Gildekoning Bert van de Wetering 150

Gildekoning Bert van de Wetering

Het traditionele koningschieten tijdens de kermis vond op zaterdag plaats.  Na 201 schoten kwam de vogel naar beneden. Bert van de Wetering was voor de 4e keer de gelukkige die de titel Gildekoning met bijbehorend koningsvogel in bezit kreeg. Het was 24 jaar geleden dat hij gildekoning was. De installatie en vendelhulde werd bij de nieuwe gildekoning thuis uitgevoerd.

Eerder op de dag ging een dertigtal leden bij oud koning Peter van den Broek op bezoek. Ze brachten hem een vendelhulde en na het bekijken van de koningsvogel werd de terugweg naar gildehuis ondernomen. De koningsvogel was gepresenteerd en uitvoerig geïnspecteerd door alle leden.  21 leden namen deel aan het koningschieten.

Vaandrig Adriaan van der Heijden werd geëerd voor zijn taak sinds 1972, in totaal 50 jaar. Hiervoor werd hij tijdens de ledenvergadering al door de vergadering tot erelid verkozen, waarvoor het bijbehorende schild nu werd opgespeld. Tevens kreeg hij ook een speciaal zilveren schild in vorm van ons gildevaandel aangeboden. Voor de laatste maal werd het vrijen van de schutsboom voorafgegaan door vaandrig Adriaan van de Heijden.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info