Geslaagde vierde Vorstenbosch’Kwist

Reacties uitgeschakeld voor Geslaagde vierde Vorstenbosch’Kwist 561

Heel het dorp was op zaterdag 16 maart weer in de ban van Vorstenbosch ‘kwist. Naast de vele vragen, puzzels en doe-opdrachten was de modeshow met 36 Dragqueens het hoogtepunt van de avond.

Tegen 18.00 uur stonden de teamcaptains van de 36 ingeschreven teams al bij café De Ketel in de rij om het lijvige quizboek op te halen om vervolgens snel terug te keren naar het eigen crisiscentrum. De deelnemers hadden dit jaar de handen vol aan de vele opdrachten. Behalve veel zoekwerk op internet en bij andere hulpbronnen, moest er ook van alles gemaakt worden, zoals een videoclip, een elpeehoes en een hart van scoobiedoo-touwtjes. Het quizboek stond uiteraard vol met vragen, maar sommige vragen moesten gevonden worden achter QR-codes die in het dorp hingen. Bovendien werd een viertal vragen gesteld via radio NOS-TOS.

Geheime opdrachten

Net als vorig jaar waren er dit jaar ook weer drie geheime opdrachten op locatie. Om 19.00 uur gingen de teams even terug in de tijd. In de Stuik kwamen 20 voorwerpen voorbij op de lopende band, zoals dat in de jaren 70 gebeurde in het populaire tv-programma ‘Eén van de Acht’. Een uur later werd een afgevaardigde van het team verwacht bij manege Avenir om daar zo lang mogelijk op een mechanische rodeostier te blijven zitten. De climax van de geheime opdrachten was om 22.00 uur, wederom in De Stuik. Ieder team kreeg de opdracht om één teamlid te schminken en verkleden als een heuse Dragqueen. Onder aanvoering van twee Amsterdamse  Dragqueens flaneerden de 36 opgedofte ‘mannen’ als volleerde manequins over de catwalk. Dit leverde uiteraard de nodige lachsalvo’s en waarderend applaus op.

Nadat rond middernacht iedereen zijn boek had ingeleverd, werd er in De Ketel nog flink nagefeest, gebuurt en gediscussieerd over de verschillende opdrachten. De organisatie gaat de komende weken aan de slag om alles na te kijken. Op zaterdag 30 maart wordt op een feestavond in De Stuik de uitslag bekend gemaakt.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info