[FOTOS] Gilde teerdag en gildemis

Reacties uitgeschakeld voor [FOTOS] Gilde teerdag en gildemis 336

Na de teerdag vorige week was er deze week de gildemis in het teken de patroonheilige Sint Antonius Abt. Tijdens deze Heilige Mis werden de twee overleden leden herdacht, in bijzonder Antoon van Roosmalen en oud gildeheer Ruud Dekkers die in het jaar 2016 overleden zijn. Tevens werden in deze viering 3 nieuwe leden ingevendeld, te weten Suze van der Heijden, Charlotte Somers en Peter van Kessel. Na afloop van de mis werden alle aanwezigen in de kerk samen met de leden uitgenodigd voor een kopje koffie met krentenbrood in clubhuis ’t Gildebergske. Kort na aankomst kregen alle aanwezigen nog lekkere warme worstenbroodjes aangeboden door ingevendelde lid Peter van Kessel. Hiermee werd de teerdag afgesloten.

 

Op 17 januari is het de naamdag van de Heilige Antonius Abt, de patroonheilige van het Vorstenbossche gilde Sint Antonius Abt. Die dag wordt jaarlijks gevierd met een zogenaamde teerdag of feestdag. Op zaterdag 14 januari hield het gilde haar jaarlijkse teerdag in ’t Gildebergske. Naast het verteren van drank en spijzen waren er de nodige ceremonieën waarbij leden werden gehuldigd of in het zonnetje gezet. 

  • Ere-hoofdman Jan van Grunsven werd bevordert tot groot-lint in de Nobele Orde van de Papagay.
  • Ton Vorstenbosch kreeg een medaille van verdienste.
  • Marc Somers werd uitgeroepen tot ‘gildebroeder van het jaar’. Marc is actief als vendelier en secretaris van de vereniging, voorzitter van de vendelcommissie binnen Hoge Schuts en in Kring Maasland, lid van de schietcommissie, kledingcommissie en website/clubblad commissie met per kwartaal een full color eigen clubblad/nieuwsbrief binnen het eigen gilde.
  • De inzamelingsactie in de melkbus gaat dit jaar naar het Project Tanzania van Pater Jan Somers
  • Peter van der Sanden, Toon Aarts en Frans Geenen werden gehuldigd voor hun 25 jarig lidmaatschap met een zilveren draagspeld.
  • Adriaan van der Heijden werd gehuldigd vanwege zijn 60 jarig lidmaatschap. Hij kreeg een onder schild op zijn schild van 50 jaar lidmaatschap en gaf aan door te gaan voor het volgende onderschild.

Jo van den Berg legde de feestelijkheden vast voor het nageslacht.

 

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info