Expositie Kloosterkapel

Reacties uitgeschakeld voor Expositie Kloosterkapel 52

Elf kunstschilders ontdekten de kloosterkapel in Vorstenbosch als bijzondere expositielocatie om hun schilderijen tentoon te stellen. De deelnemende kunstenaars uit Uden, Veghel, Volkel en Vorstenbosch hebben ieder hun eigen bijzondere schilderstijl. Henk van der Heijden, de neder Belgische beroepskunstenaar uit Achel, is hun inspirator die hen vanuit ieders eigen competentie begeleidt.

De elf bewijzen dat kijken naar kunst zijn eigen magie heeft. Agnes de Vries schildert graag met acryl-en olieverf, realistisch en kleurrijk. Anny van Nuland schildert portretten en bloemen, het liefst naar oude meesters. Elly Straatman schildert onder andere landschappen en andere taferelen in de natuur die impressies weergeven hoe zij het ziet met/in vele heldere kleuren en vormen. Gaby Mooij-Gocova schildert verschillende onderwerpen in een vrij realistische schilderstijl van bijvoorbeeld natuur en landschappen. Jacqueline Goossens gaat meestal uit van toevallig ontstane abstracte vormen waarin zij zoekt naar bestaande vormen. Jolanda van der Burght de zee en andere landschappen die ver reiken zijn terug te zien in haar schilderijen. Jos van der Rijt schildert onder andere als de oude meesters. Karin IJpelaar schildert realistisch soms met fantasie en met een knipoog naar iets mystieks. Maria Wientjens schildert met acryl en voornamelijk portretten van moeder met kind. Marijke Koster betrekt natuurlijke en restmaterialen vaak op een ruwe ondergrond tijdens het schilderen. Nelly vd Elzen-vd Zanden haar ruim opgezette werk laat zich het beste omschrijven als kleurrijke ‘expressie’.

De expositie in de kloosterkapel wordt geopend op 29 april en is vervolgens te bezoeken op 30 april, 7 mei, 18 mei, 21 mei, 4 juni, 2 juli en 6 augustus. Iedereen is van harte welkom. De toegang is gratis.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info