Echte wijn uit Vorstenbosch

Reacties uitgeschakeld voor Echte wijn uit Vorstenbosch 636

Buurt Riet Akker (Rietdijk, Rietbeemden en Akkerweg) is druk aan de slag met het aanplanten van een wijngaard. Bewoners van jong tot oud zijn fanatiek begonnen. Het project zal bestaan uit het planten, snoeien, oogsten van druiven en zelf wijn en sappen maken. Ook zullen er tussentijds wijncursussen voor de leden gegeven worden door een medebewoner, die Deken van Brabants wijn en biermakers gilde Brabants Rivierenland is.

Binnenkort worden de druivenplanten geplaatst, 60 stokken met witte druiven en 40 stokken met rode druiven. Over 2 jaar kan de eerste wijn worden gemaakt. Grofweg maak je 1 fles wijn uit 1 wijnstok.  Tot die tijd oefenen de buurtbewoners met snoeien, opbinden van de planten en oogsten bij Wijngaard De Kleine Heerlijkheid in Horssen.

Wijngaard Riet Akker is ook geselecteerd voor Kern met Pit, deze organisatie daagt mensen uit om hun droom voor de buurt te realiseren. Lukt het om het project binnen een jaar uit te voeren, dan krijgen zij 1.000 Euro en het predicaat Kern met Pit. Buurt Riet Akker heeft veel zin in deze uitdaging.

Iedereen kan met eigen ogen de voortgang zien aan de Akkerweg, waar de wijngaard gelegen is.

 

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info