Lintjesregen: drie gedecoreerden

Reacties uitgeschakeld voor Lintjesregen: drie gedecoreerden 952

lintjesOp vrijdag 24 april werden drie inwoners in Vorstenbosch verrast met een koninklijke onderscheiding.  In het kader van koningsdag op 27 januari worden op de laatste werkdag daar voor weer veel Nederlanders onderscheiden. In Brabant werden 552 inwoners onderscheiden. Tien inwoners van Bernheze zijn benoemd tot Lid of Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. De Koninklijke onderscheiding werden door burgemeester Marieke Moorman overhandigd.

JohandeBijlJohan (J.A.M.) Bijl werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdienste sinds 1987. Vanaf dat jaar is hij bestuurslid, en sinds 2004 voorzitter, van de Supportersclub Vorstenbossche Boys. Daarnaast verzorgt hij wekelijks het clubkrantje en organiseert hij mede diverse activiteiten. Naast zijn inzet voor deze supportersvereniging zet de heer Bijl zich ook in voor de voetbalvereniging Vorstenbossche Boys. De eerste jaren was hij actief als leider van het jeugdteam en later, sinds 2002, van het seniorenteam. Vanaf 1999 is decorandus lid van de Evenementencommissie. Hij organiseert mede alle evenementen voor de voetballers en het bestuur. Ruim 7 jaar is de heer Bijl lid van de onderhoudscommissie. Naast zijn inzet voor de Vorstenbossche Boys zet decorandus zich vanaf 2012 in als vrijwilliger bij basisschool
Op Weg in Vorstenbosch. Hij zorgt mede voor het tuinonderhoud. Ook is hij al enkele jaren betrokken bij de jaarlijkse schoonmaakdag rondom deze basisschool. Deze opschoondag wordt jaarlijks georganiseerd met leerlingen van groep 8. Tenslotte is de heer Bijl sinds 2013 beheerder van de blokhut De Roets van Jong Nederland, afdeling Vorstenbosch.

ChrisvandeVenChris (C.J.M.) van de Ven werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nasau voor zijn inzet vanaf 1994. Vanaf dat jaar is hij vrijwilliger bij Tennisvereniging Telro. Hij verzorgt de wekelijkse koffie op zondagochtend. Daarnaast is hij tijdens jeugdactiviteiten inzetbaar voor allerlei hand- en spandiensten. Zo’n 20 jaar zet de heer Van de Ven zich in als bestuurslid van de Personeelsvereniging van Jumbo Supermarkten. Vanaf 1998 is decorandus vrijwilliger bij de Stichting Carnaval ‘De Piereslikkers’ in Vorstenbosch en sinds 2001 is hij vrijwilliger bij Voetbalvereniging Vorstenbossche Boys. Eerst als jeugdleider en later als vrijwilliger op het secretariaat. Ook de Werkgroep ‘Vorstenbosch pakt uit’ kan rekenen op de steun van de heer Van de Ven. Sinds 2002 is hij voorzitter en medeorganisator van deze werkgroep. Vanaf 2004 is decorandus zowel medeorganisator van de Avond Wandelvierdaagse Vorstenbosch als vrijwilliger bij Judoschool Tanoshii in Nistelrode geworden. Ruim 10 jaar is de heer Van de Ven oprichter/voorzitter van de fanclub van het Popkoor Enjoy en zo’n 5 jaar bestuurslid van de buurtvereniging ’t Lieske in Vorstenbosch. In het verleden, 1999 – 2010, was de heer Van de Ven voorzitter van de buurtvereniging Heuvel/Kerkstraat in Vorstenbosch.

EllenvandevenEllen (P.L.A.) van der Ven- Timmers werd benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau voor haar inzet vanaf 1997. Vanaf dat jaar zet zij zich in binnen de evenementencommissie van gemeenschapshuis De Stuik in Vorstenbosch. Daarnaast zet decoranda zich vanaf 1999 in als penningmeester van de Stichting Jeugdbelangen Vorstenbosch. Ruim 15 jaar is mevrouw Van der Ven dirigent van diverse koren. Vanaf 2004 is zij verzorger van het drukken en verspreiden onder de bezorgers van de wekelijkse parochieberichten voor Vorstenbosch en vanaf 2009 is mevrouw Van der Ven bestuurslid (tussen 2011 en 2013 voorzitter en vanaf 2013 penningmeester) van buurtvereniging De Helling in Vorstenbosch.

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info