Bergakkers 3 kan van start

Reacties uitgeschakeld voor Bergakkers 3 kan van start 193

Het uitbreidingsplan Bergakkers fase 3 kan van start. In dit plan is ruimte voor totaal ca 54 woningen . Ca 40 woningen worden door de firma van Wanrooij gebouwd. 14 vrije kavels worden door de gemeente verkocht. Fase 1 van het bouwproject door van Wanrooij bestaat uit 25 woningen, te weten 4 grote tweekappers, 4 compacte tweekappers, 2 levensloopbestendige woningen, 5 Royale rij- en hoekwoningen. 4 sociale koopwoningen en 6 sociale huurwoningen. De gemeente verwacht dat begin 2021 de eerste kavels en woningen te koop kunnen worden aangeboden en dat bouwrijpmaken van het plan van start kan gaan.

De raad van State oordeelde onlangs over een bezwaar dat op het bestemmingsplan was gemaakt. In tegenstelling tot de gemeente vond zij het bezwaar van de geitenhouder wel gegrond.  De Raad van State oordeelde echter ook dat de gemeenteraad in haar beslissing de impact van de aanwezigheid van een geitenhouderij op korte afstand voldoende heeft meegewogen.

In 2018 verscheen een rapport in opdracht van het Rijk over Veehouderij en Gezondheid Omwonenden. Dit rapport bevestigde de resultaten van een eerder onderzoek dat omwonenden binnen een straal van 2 km van een geitenhouderij een verhoogde kans op longontstekingen hebben. Intussen loopt er nog een aanvullend onderzoek. De geitenhouderij ligt hemelsbreed op 750 meter afstand van de Bergakkers.

In 1993 werden  de eerste woningen in het plan Bergakkers, toen nog onderdeel van de gemeente Nistelrode,  gebouwd. Het plan omvat nu ruim 100 woningen. Nas realisatie van fase 3, tevens de de afsluitende fase van het plan, staan er ruim 150 huizen.  

Lees eerdere berichten over de Bergakkers.

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info