10 en 11 september: iconen en symbolen

Reacties uitgeschakeld voor 10 en 11 september: iconen en symbolen 75

windlustDe landelijke Open Monumentendag 2016, in het weekend van 10 en 11 september, staat in het teken van Iconen en symbolen. Daarmee wordt bij deze 30ste editie van het evenement verwezen naar beelden en tekens met een bijzondere extra betekenis, die zichzelf overstijgen. In monumenten zie je ze overal: van binnen en van buiten, in ornamenten, in reliëfs, in schilderingen. De monumenten zelf kunnen ook iconische waarde hebben in het landschap of in de stad, zoals kerktorens, molens, stadhuizen en kastelen.

Molen de Windlust is beide dagen van 11.00 – 17.00 uur geopend. Onder in de molen is een doorlopende presentatie in beeld en geluid van oude molen filmpjes en over ‘iconen’ uit de molenwereld. Boven in de molen krijgt u een persoonlijke rondleiding van de molenaar. Voor de gasten is er koffie, thee of limonade.

De Windlust is al 150 jaar hét icoon en symbool van Vorstenbosch. De in 1860 gebouwde molen is tot 1950 operationeel geweest. Na een periode van verval is de molen in 1970 gerestaureerd. In 2010 is opnieuw een grondige restauratie afgerond waarna de molen weer maalvaardig is.

Meer over de molen, zie ook windlust.vorstenbosch-info.nl

 

f

View all contributions by f

Overeenkomstige artikelen

VORSTENBOSCH info